Allt om Kakàs eventuella flytt till Milan

Milan har officiellt genom Galliani och tränare Allegri bekräftat att de förhandlar med Real Madrid för Kakà. Kakà kom till Real Madrid från just Milan sommaren 2009. Efter sex framgångsrika år i den rödsvarta tröjan där han vann en ligatitel och en Champions Leaguetitel så lämnade han Milan för Real Madrid som betalade 68.5 miljoner euro för att knyta till sig honom.

Det som underlättade affären för Real Madrid är den så kallade Beckhamlagen. Beckhamlagen tillät spanska klubbar att betala väldigt låg skatt på den lön de betalade till superstjärnor och på så sätt skulle det bli enklare för klubbarna att knyta sig till de. Beckhamlagen är idag det som kan försvåra en eventuell affär mellan Milan och Real Madrid enligt Galliani. Det här återkommer vi dock till strax.

Dagens Gazzetta dello sport rapporterar om att det är aktuellt med ett 30 månaders utlåning av Kakà av Real Madrid till Milan. Det här är den enda tänkbara lösningen enligt Galliani som uttalade sig till Sky Sports på följande sätt:

”Det negativa är att vi måste bestiga ett berg vad gäller spelarens lön, speciellt med tanke på de spanska skattereglerna som inte är som de italienska. Det positiva är att alla tre parter är överens, vi vill ha Kakà, han vill komma hit och Real har öppnat upp för att låta honom gå. Alla tre parter måste dock göra en stor uppoffring för att den här affären ska gå igenom. Vi försökte redan i somras att värva Kakà, men då lyckades vi inte, nu kommer vi försöka igen men det är svårt.”

Galliani bekräftar här problemet med skatteskillnaderna. Det är betydligt mycket dyrare för Milan att ge Kakà den höga lön som Real Madrid ger honom. Milans sportchef fortsätter pratar sedan om att alla tre parter måste göra en stor uppoffring och det han menar är klart och tydligt. Milan måste vara redo att betala Kakàs dyra lön och att ta in en äldre spelare, trots att de tidigare har sagt att de har ett projekt som bara involverar ungdomar. Kakà måste vara redo att gå ned i lön från sina nuvarande 7.5 miljoner euro per säsong, till en summa som är närmre 5 miljoner euro per säsong. Det här ska dock inte vara ett problem för Kakà som tidigare i veckan kom med ett uttalande där han sa att han är beredd att hitta en lösning för att återvända till Milan.

Uppoffringen Real Madrid måste göra är att låna ut en spelare som de har betalat mycket pengar för när det kanske hade gått att sälja honom till en annan klubb, speciellt brasilianska klubbar har varit intresserade. De blir dock av med en hög lönekostnad vilket de tjänar på, trots att de inte får någon övergångssumma direkt. 

Milans intresse är officiellt för Kakà, förhandlingarna lär pågå i dagarna och Silly season kommer att ge er all information om dealen. Nu när ni vet förutsättningarna är det bara att luta sig tillbaka och gotta sig i en av de finaste historierna från årets januarifönster. En historia som kan ta en gammal hjälte tillbaka till den klubb där han var som bäst och där supportrarna fortfarande älskar honom av hela hjärtat.

Kanske är en värvning av Kakà det som återigen kan fylla San Siro med rödsvarta själar, för finns det något hem för en artist som Kakà, är det fotbollens La Scala, San Siro..

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply