Dortmund utklassade Bremen fullständigt

Ligatreorna Borussia Dortmund pulveriserade motståndet fullständigt när de besökte Weserstadion för att spela mot mittenlaget Werder Bremen. Inför matchen skiljde det åtta poäng mellan lagen och Dortmund visade tidigt vilken klasskillnad det finns mellan lagen.

Nyförvärvet från i somras, Marco Reus, gjorde matchens första mål efter nio minuter. Tio minuter senare ökade Mario Götze på till 2-0 assisterad av Kevin Grosskreutz. Sebastian Mielitz som vaktade Werder Bremens mål höll sedan tätt mellan stolparna fram till halvtidsvilan.

I den andra halvleken dröjde det dock bara tre minuter innan mittbacken Felipe Santana ökade på ledningen till 3-0 framspelad av Marco Reus. Ett polskt samarbete lade sedan grunden för matchens fjärde mål när högerbacken Lukasz Piszczek hittade fram till Robert Lewandowski som hittade nätet.

Lagets tredje polack, yttermittfältaren Jakub Blaszczykowski, satte punkt för tillställningen med sitt 5-0-mål när det bara var fem minuter kvar av ordinarie tid. Liksom vid det fjärde målet var det Lukasz Piszczek som stod för framspelningen.

Segern innebär att Dortmund hänger med i fajten om andraplatsen – de är fortsatt tre poäng efter Bayer Leverkusen. Eintracht Frankfurt som överraskande nog ligger fyra är tre poäng efter Dortmund. Werder Bremen står kvar på 22 poäng efter matchen och med det placerar de sig på en tolfteplats i Bundesliga.