Allsvenskan mot nytt succéår

Fortsätter i fjolårets succé

De allsvenska fotbollsklubbarna fortsätter att locka till sig publik. Fortsätter man i den här taken slutar säsongen på en andraplats i modern tid.

Svensk fotboll upplever sina bästa år just nu. Sportsligt har Malmö FF gått till Champions League de två av tre senaste säsongerna och samtidigt fortsätter de allsvenska klubbarna att locka mycket publik till sina matcher.

I fjol slog Allsvenskan rekord då sammanlagt 2 392 098 besökare tog sig till de allsvenska arenorna ute i landet.

”Hammarby bidrog”

En stor anledning till den enorma ökningen under fjolårssäsongen var Hammarbys återkomst till Allsvenskan. Bajen lyckades, trots det knackliga spelet, att ha ett snitt på över 25 000 på Tele 2 Arena, något som gjorde Stockholms-klubben till överlägset bästa publiklaget i hela norra Europa.

I år har bedriften inte slagits, men med ett snitt nära 22 000 har Hammarby inte mycket att skämmas över. Lägg där också till Malmö FF, AIK och Djurgårdens IF som alla har över 10 000 i snitt på sina hemmamatcher, och Allsvenskan går mot ett nytt starkt år.

I dagsläget har den totala publiksiffran precis passerat två miljoner, närmare bestämt 2 015 954, rapporter Fotbollskanalen. Dock återstår det bara tre omgångar och att de 15 allsvenska klubbarna ska samla ihop nästan 400 000 åskådare är osannolikt. Men oavsett kommer allsvenskan, i sämsta fall, att göra sitt näst bästa publikrekord i modern tid.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply