All fotboll i Bryssel inställd på grund av terrorhot

Belgien terrorhot

Terrorhotet på högsta nivån – fotbollen i Bryssel ställs in

Terrorattacken i Paris förra veckan sprider oro i grannlandet Belgien. Nu står det klart att all idrottslig aktivitet i den belgiska huvudstaden Bryssel ställs in efter att terrorhotet höjts till den högsta nivån.

Terrorhotet i den belgiska huvudstaden Bryssel har höjts till den högsta nivån på en femgradig skala och nu blir all helgens fotboll inställd. Detta efter ett beslut från delstatens regeringschef, Rudi Vervoort, som beordrade att ställa in alla aktiviteter i publika byggnader, shoppingcenter, marknader och tävlingsidrott efter beslutet att höja hotnivån till högsta möjliga.

Terrorattacken i Paris ligger bakom beslutet

Anledningen bakom höjningen av terrorhotet är information som gör gällande att det finns en risk till en attack som liknar förra veckans hemska terrordåd i grannlandet Frankrike och dess huvudstad Paris. De senaste uppgifterna berättar om 130 döda och många fler kämpar fortfarande för sina liv enligt uppgifter till Yahoo Sport.

– Målet med mätningen är att tillåta oss att sprida polisstyrkorna till andra ställen för att garantera säkerheten för människorna i Bryssel, berättade Vervoort på en presskonferens enligt Yahoo Sport.

Lokeren – Anderlecht ställs in

Matchen i Pro League mellan Lokeren och Anderlecht hade sedan tidigare skjutits upp och efter att nivån för terrorhotet höjts står det klart att matchen ställs in tills vidare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply