Ajax skrällvann i Amsterdam

De spanska mästarna FC Barcelona hade ikväll chansen att rycka i Grupp H, men nådde inte hela vägen fram till seger. Holländska Ajax skrällvann med uddamålet – 2-1.

Ajax stärktes från start av hemmastödet på Amsterdam Arena. Det ledde i sin tur till ett tidigt mål genom Thulani Serero efter ett skickligt inspel från ytterbacken Ricardo van Rhijn. Ajax ville dock mer framåt och tryckte in 2-0 i den 42:e minuten genom den vikarierande anfallaren Danny Hoesen. Den första halvleken slutade 2-0.

Den andra halvleken inleddes med en målchansutvisning på mittbacken Joel Veltman. Playmakern Xavi gjorde inga misstag från straffpunkten och placerade in reduceringsmålet. Barcelona gjorde ett par försök att nå ett kvitteringsmål, men höll inte hela vägen fram.

Matchen slutade 2-1.