bet365

AIK:s kräftgång fortsätter

bet365

I den andra allsvenska matchen någonsin på Friends Arena blev avsparken försenad tack vare att bengaler tändes av flera åskådare och röken la sig tungt till en början över arenan där taket var stängt. Men ca. 10 minuter efter avbrottet kom matchen igång och den första halvleken bjöd inte på särskilt mycket. Inget av lagen ville bjuda på något och det första allsvenska målet på Friends Arena uteblev i första halvlek.

Den andra halvleken bjöd på lite öppnare spel och det gav fler målchanser i matchen, där det kändes som båda lagen kunde vinna med tanke på hur jämn matchen faktiskt var. AIK borta brukar vara en mardrömsmotståndare för Malmö, men med en ny arena att möta ”Gnaget” på ändrades den historien lite grann. Först vinkades AIK-anfallaren Kwame Karikari felaktigt av för offside till AIK:s stora irritation. På reprisbilderna visades det ganska solklart att målet borde ha godkänts. 

Men spelet gick vidare och det blev en het andra halvlek som var mycket roligare än den första. AIK:s kräftgång skulle visa sig fortsätta när Malmö skulle sätta det matchvinnande målet på stopptid, vilket innebär att Jilion Hamad blev första målskytt på Friends Arena i allsvenska sammanhang när han stötte in returen som Ivan Turina lämnade efter ett skott utanför straffområdet. Detta innebär att AIK fortfarande är utan seger efter fyra spelade matcher medans Malmö har tre segrar och en oavgjord vilket placerar skåningarna högst upp i tabellen just nu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply