AIK vinnare i Stockholmsderbyt

Gnaget besegrade Djurgården med 3-2, efter bland annat ett drömmål av Eero Markkanen.

Som vanligt när det vankas derby mellan Djurgården och AIK bjuds det på storpublik och i huvudstaden. Samma sak gällde under onsdagskvällen på Tele2 Arena, när AIK kom på besök. Inför matchstart var det Djurgården som låg bäst till tabellmässigt, men det skulle visa sig bli gästerna som bjöd på den bästa fotbollen.

AIK dominerade bollinnehavet i den första halvleken och skapade även de bästa chanserna. Och det skulle även bli nätkänning för gästerna, när en hörna resulterade på bästa sätt för AIK. Klockan hade tickat fram till minut 23 på Tele2 Arena, när Martin Lorentzson tog sig fram och nickade in ledningsmålet framför AIK-klacken.

Djurgården fick inte till anfallsspelet och i den andra halvleken drygade AIK ut ledningen till 2-0. Tio minuter in i den andra halvleken avlossade henok Goitom ett avslut som Kenneth Höie boxade rakt ut på en motspelare. Nabil Bahoui forcerade in bollen i mål och ledningen var dubblerad.

Matchens godbit kom i den 66:e matchminuten när Eero Markkanen visade sina kvalitéer. Med ett distansskott från 25 meters avstånd skickade han in bollen i det bortre krysset bakom en totalt chanslös Höie i DIF-målet.

Djurgården lyckades få till en reducering på straff genom Erton Fejzullahu i den 82:a matchminuten, vilket väckte hoppet för hemmafansen. Och i sista tilläggsminuten klackade även Haris Radetinac in en boll, vilket gjorde att det bara skiljde ett mål mellan lagen. Men Djurgården hann inte skapa några fler chanser och AIK vann rättvist med 3-2.