MFF tog fjärde raka i Allsvenskan

De regerande svenska mästarna Malmö FF har inlett årets allsvenska. 7-0 på de tre inledande matcherna och fint spel har präglat säsongen. Örebro hade även dem öppnat fint med två segrar och en oavgjord match, borta mot AIK. Idag styrde dock matchen och man lyckades även ta hem alla tre poäng trots en sen reducering för Örebro.

Första halvlek innehöll ett mål. Markus Rosenberg låg kvar långt ute på högerkanten efter en smäll i MFFs förra anfall. Efter att Örebro sedan tappade bollen ställde Malmö om, bollen gick ut till Rosenberg och han slog ett mästerligt inlägg som kapten Guillermo Molins stötte in vid bortre stolpen.

0-2 till Malmö kom 18 minuter in i andra halvlek. Pontus Jansson dök upp i ett anfall, bollen gick till honom och på ett tillslag placerade han lugnt in bollen. Den irakiske landslagsmannen Ahmed Yasin fick fri gata med knappt tio minuter kvar och lyckades panga in reduceringen från cirka 20 meter.

Därefter höll Malmö i bollen nästan hela tiden som var kvar. Därmed åker de regerande mästarna hem till Malmö med full pott efter fyra omgångar.