AIK tio minuter från bragd i Eindhoven

Det blev en väldigt rolig och mycket intressant match på Philips Stadion i Eindhoven den här aftonen. Det var ett PSV som gick full fart framåt redan från start mot ett AIK som satsade lite mer defensivt och valde att spela på kontringar istället. Den första halvleken präglades av högt tempo, tuff intensitet och många närkamper. Dessvärre hade båda lagen svårare för att skapa riktigt heta målchanser. AIK hade första halvlekens vassaste chans. En hörna från höger skarvades av Helgi Danielsson och lämnade Nils-Eric Johansson fri på bakre stolpen. Johansson vräkte sig fram och lyckades få en fot på bollen men det ville sig inte bättre än att den gick i stolpen.

Till den andra halvleken bytte AIK in Daniel Gustavsson istället för Lalawele Atakora. Resultatet av det blev ett mycket mer offensivare AIK som försökte få till etablerade anfall istället för att satsa på kontringar i den första halvleken. Satsningen lyckades och i den 60:e matchminuten gjorde AIK 1-0 genom Kwame Karikari. Förarbetet från Nils-Eric Johansson var magnifikt efter hans långboll från eget straffområde som Karikari tog emot på mittlinjen. Därefter ryckte han förbi sin försvarare, slog bollen över PSV-målvakten och rullade enkelt in 1-0.

I det här läget hade AIK total kontroll på matchen. PSV skapade egentligen inga direkt heta målchanser, men man pressade ändå och anföll med hela laget och det skulle betala sig. I den 80:e spelminuten kom Jermain Lens i löpduell med AIK:s mittback Per Karlsson. AIK-mittbacken glidtacklade, men på något konstigt sätt lyckades Lens ändå få med sig bollen och han lobbade bollen över Turina. Nils-Eric Johansson var dock mycket nära att rädda bollen från målet, men han misslyckades.

1-1 ett rättvist resultat i en bra och underhållande match!