Agüero sköt City till derbyseger

Det blev en het match i Manchester denna afton där United och City möttes på Old Trafford. Det höga tempot fanns där, men målen uteblev i första halvlek.

Istället kom målen i andra halvlek där matchen öppnades och blev riktigt rolig. Det började efter 50 minuter när James Milner sköt in lednigsmålet för City, dock skulle United kvittera bara åtta minuter senare när Phil Jones nickade bollen på Vincent Kompany som noterades för ett sjävlmål där. Men frisparken som föranlädde målet av Robin van Persie var en riktig delikatess från högerkanten.

Det pendlade fram och tillbaka mellan vem som hade ett etablerat spel i den här matchen, men det var United som sköt mest beroende på att de låg under två gånger i matchen. För det skulle bli ett segermål för de blåa från Manchester när inbytte Sergio Agüero gled igenom Unitedförsvaret och bombade upp bollen i nättaket bakom en chanslös De Gea.

Det gjorde att kvitteringsjakten blev intensiv från United, men utan lyckat resultat. Det blev en bortaseger igen när dessa lag möts den här säsongen, det förra vann ju United med 3-2. Detta resultat gjorde att ligatvåan City minskade avståndet från femton till tolv poäng till ligaledaren United, där är sju matcher kvar att spela och ligan är definitivt inte körd.