Adebayor sänkte Swansea

Två lag med olika formkurvor skulle på söndagseftermiddagen ställas mot varandra på White Hart Lane. En match som Tottenham vann enkelt med 3-1 efter två mål av Emmanuel Adebayor.

Den första halvleken var jämn, välspelad och med en del halvfarliga målchanser, framförallt var Swanseas Jonjo Shelwey väldigt skottglad halvleken igenom.

Det var dock bortalaget Tottenham som skulle ta ledningen efter att Christian Eriksen med ett fint inlägg hittat fram till Emmanuel Adebayor som distinkt skallade in ledningsmålet i den 35:e minuten.

Den andra halvleken inleddes lika bra som den första slutade för London-laget som efter ett inspel av Kyle Walker kunde se Swansea-backen Chico Flores raka in bollen i egen bur.

Det skulle även bli ett tredje mål för formstarka Tottenham efter att vänsterbacken Danny Rose spelat in bollen till Adebayor som iskallt placerade in 3-0-målet.

Swansea skulle sedan få ett sent tröstmål genom Wilfried Bony, men målet kom aningen för sent och Tottenham kunde enkelt hålla undan och säkra ännu en seger under Tim Sherwood som tränare.