Adam Johnson matchhjälte mot Stoke

På onsdagskvällen tog Sunderland emot Stoke hemma på Stadium of Light, en arena som Stoke aldrig hade vunnit på inför matchen. Sebastian Larsson spelade från start på Sunderlands innermittfält och John Guidetti fick inleda på bänken för Stoke.

Sunderland öppnade matchen bäst och redan i den 17:e minuten kom utdelningen. Sebastian Larsson hittade Fabio Borini, vars distansskott fick Begovic att lämna retur, vilken i sin tur gav Adam Johnson chansen att påpassligt rulla in 1-0 för hemmalaget ur en något snäv vinkel. Ju äldre halvleken blev, desto mer kom Stoke in i matchen, och halvlekens i övrigt bästa chans var Shawcross frilägesnick som gick rakt på Sunderland-målvakten Vito Mannone. Men resultatet 1-0 stod sig när domaren blåste av för halvtidsvila.

Tidigt i andra halvlek kom nästa smäll för Stoke. Steven N’Zonzi fick, efter att ha dragit omkull Jozy Altidore, sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Med en man mer tog Sunderland över matchen igen. Jozy Altidore kom fri med Begovic efter oreda i straffområdet, men Stoke-målvaktens benparad behöll gästerna kvar i matchen. Bara minuten senare var det Sebastian Larssons tur att testa Begovic när han efter en löpning från egen planhalva drog på ett långskott som räddades ut till hörna.

Klockan gick och när Stoke bytte in anfallsalternativ som Jonathan Walters och Marko Arnautovic kämpade sig Stoke in i matchen igen och slutminuterna blev spännande. Nyförvärvet Peter Odemwingie tunnlade sig förbi Wes Brown, men kunde inte överlista Mannone i Sunderland-målet och när klockan stod på 90 minuter gjorde Mark Hughes sitt sista byte då John Guidetti kom in i spel. Stoke kom dock aldrig närmre en kvittering än en nick i ribban från Shawcross och resultatet 1-0 stod sig matchen ut.

Stoke spelade sin tredje raka mållösa match, samtidigt som Sunderland i och med resultatet klättrade förbi West Ham och över nedflyttningssträcket till en 17:e plats, en poäng bakom Stoke.