Bayern vände och vann

Omgång 17:s släpmatch i tyska Bundesliga mellan VfB Stuttgart och FC Bayern skulle avgöras på onsdagsaftonen. Tolvan Stuttgart hade inför mötet två tunga förluster i ryggen och skulle åka på en än mer dråplig sådan när de regerande mästarna kom på besök.

Men det skulle dock starta gott för hemmalaget, som tog ledningen i matchens 29:e minut. Timo Werner avancerade fram från vänsterkanten och fick i väg ett skott, som dock blev till en strumprullare. Norrmannen Abdellaoue plockade i stället åt sig bollen och serverade Vedad Ibisevic som satte 1-0, behärskat, bakom Manuel Neuer.

Men i den andra halvleken skulle Bayern ta över och vända. Med en kvart kvar på matchuret satte Claudio Pizzarro kvitteringen med en nick och i matchens 90:e minut bjöd Thiago Alcantara på en riktig delikatess, när han cyklade in avgörande 1-2.

Bayern är därmed kvar på en solid förstaplats, medan Stuttgart, som inkasserade sin tredje raka förlust, återfinns kvar på tolfteplatsen.