Totalfotboll-bloggen: Åtta spelare som snart kan kontrakteras av nya klubbar

Nedan följer en lista innehållande åtta stycken spelare som sitter på utgående kontrakt. Dessa spelare kommer, när januari börjar, att, med sina respektive klubbar, ha sex månader kvar av kontrakt som förbinder parterna(klubb och spelare). Efter varje namn tänkte jag plita ner några rader om vad jag tror dessa spelare gör sex månader från den första januari. 

 

Lionel Messi – För mig är han FC Barcelona in och ut. Messi kommer skriva på ett nytt kontrakt med den katalanska klubben, var så säkra.

Alexis Sanchez – Turerna kring chilenarens vara eller icke vara i Arsenal har varit många. Det kändes som att Sanchez, både för sin egen- men framförallt för Arsenals skull, borde ha sålts iväg redan under sommarens övergångsfönster. Det hade klubben tjänat mer på. Både sett till ekonomi och den press, balansgång det innebär att ha en ”missnöjd”/”omotiverad”spelare i truppen. Jag tror att chansen/risken att Sanchez säljs är 50/50. Blir det flytt så tror jag lasset går till Bayern München.

Juan Mata – Jag tror att Mata är nöjd med tillvaron i Manchester. Men om någon klubb skulle lyckas sno åt sig Uniteds offensiva mittfältare så känns det som att ett lag i La Liga ligger närmast till hands. Valencia?

Leon Goretzka – Nu är det väl dags för den talangfulle tysken att prova sina vingar på riktigt. Efter att ha gjort succé i såväl klubb- som landslag har Goretzka kopplats ihop med en rad av Europas storklubbar. De som, enligt medierna, känns hetast på tyskens underskrift är Arsenal. Han är lite(eller kanske mycket) av det som klubben saknar i en startelva. Jag säger ”Goretzka till Arsenal!”.

Mesut Özil – I samma situation som Alexis Sanchez. Dock känns inte Özil som ett lika hett objekt på transfer-marknaden. Jag tror att tysken är mer trolig att vara Arsenal trogen. Men rykten finns, och Barcelona är ett lag som det snackats om under den senaste tiden. Kanske det. Özil skulle, i Barcelona, både kunna användas på ett mittfält och i ett tremanna-anfall.

Emre Can – Har varit en favorit hos Jürgen Klopp och jag tror att han kommer förbli en Liverpool-spelare, trots rykten till, exempelvis, Juventus.

Luke Shaw – Olik Emre Can har Luke Shaw inte varit en favorit hos sin manager. José Mourinho har tydligt visat vad han tyckt om Shaw sedan denne stått för några mindre smickrande prestationer – på och utanför plan. En flytt kan absolut vara att föredra för engelsmannen. En inhemsk flytt. Till en klubb i Premier League. Varför inte återförenas med tidigare arbetsgivaren Southampton. Eller kanske Everton? Watford? Vi får se…

Arjen Robben – Denna är svår. Men jag tror såhär: Robben är för bra för att gå ner något steg i klubb-hierarkin. Men sett till, dels hans ålder och dels hans sluttande prestationskurva, så kommer han inte få lika mycket speltid i Bayern som under tidigare år. Dock, tror jag, att han och klubben kommer att förlänga.

 

Var spelares framtid går såklart bara att spekulera kring. Men säkert är att det kommer att ryktas kring, i princip, varenda en av dem innan och under januari-fönstret stänger. 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365