Uppgifter: Real Madrid-försvararen lånas ut till kinesisk toppklubb?

Dani Carvajal kan lånas ut till Guangzhou Evergrande

Under gårdagen rapporterade kinesiska nyhetskanalen CCTV5 att Guangzhou Evergrandes storstjärna, Zhang Linpeng, är på väg att lånas ut till Real Madrid. I motsatt riktning skulle också en spelare från Real Madrid gå och under onsdagen florerar uppgifter från en spansk källa att spelaren det handlar om är Dani Carvajal.

Zhang Linpeng, som numera hunnit fylla 26 år, är en av de största stjärnorna för tillfället inom kinesisk fotboll. Linpeng är en nyckelspelare i landslaget och i klubblaget Guangzhou Evergrande. Redan i somras uppgavs det att den kinesiske försvararen var så gott som klar för Chelsea, något som han också bekräftade i en intervju, där han bland annat sa att han jobbat hårt under fem-sex år och att han äntligen skulle få sin belöning i Premier League.

Drömflytten blev inte av och istället kan Linpeng hamna i en annan av Europas största klubbar, nämligen Real Madrid. CCTV5 uppger att stjärnan i januari kommer att lånas ut till Madrid-klubben och åt andra hållet skall, enligt spanska AS, en av lagets högerbackar gå.

Spanske landslagssförsvararen uppges lånas ut

Spelaren det handlar om enligt AS är Dani Carvajal. 23-åringen har till årets säsong fått konkurrens i form av den brasilianske högerbacken Danilo, som anslutit från Porto.

Hittills i år har Carvajal deltagit i tre La Liga-matcher samt en Champions League-match för Real Madrid.

Guangzhou Evergrande, som innehåller spelare som Paulinho (före detta Tottenham) och Robinho (f.d Manchester City och Milan), toppar för närvarande den kinesiska ligan, två poäng före Tobias Hyséns och Sven Göran Erikssons Shanghai.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply