City uppges ha gjort klart med supertalangen

bet365

Enligt källorna kostar 18-åringen motsvarande 64 miljoner kronor

Den 18-årige Fulham-spelaren Patrick Roberts har haft ögonen på sig under en längre tid. Nu rapporterar källor i engelsk media att Manchester City ska ha vunnit kampen om talangen och att en övergång är att vänta.

Patrick Roberts är fostrad i London-klubben Fulham och gjorde sin Premier League-debut i mars 2014, som nybliven 17-åringen, mot självaste Manchester City. Efter att ha gjort flera inhopp i Premier League under våren 2014 så har den numera 18 år gamle yttermittfältaren spelat 17 matcher i Championship den här säsongen för Fulham, som alltså degraderades från Premier League efter fjolårssäsongen.

Fulham hade hoppats på att kunna behålla talangen och hade därför erbjudit honom en kontraktsförlängning. Men Roberts, vars nuvarande kontrakt med Fulham sträcker sig över ytterligare en säsong, rapporteras ha valt Manchester City framför Championship-klubben, som hade svårt att matcha Manchester-klubbens kontraktsförslag.

Jagad av flera toppklubbar

Enligt ESPN FC så har Patrick Roberts under våren jagats av storklubbar som Chelsea, Manchester United och Liverpool, men det är alltså Manchester City som uppges ha vunnit kampen om engelsmannen. Det är även ESPN FC som skriver att källor har berättat om att City har vunnit kampen och budet i sig på Roberts uppges ligga på ungefär 64 miljoner kronor, något som dock kan komma att bli 128 miljoner kronor med olika bonusar.

Manchester City ser Patrick Roberts, född 1997, som ett framtidslöfte och tror att han kan bli ett bra tillskott till truppen, som behöver spelare fostrade i England efter att James Milner, Frank Lampard och Micah Richards har lämnat klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply