PSG presenterar Thomas Tuchel efter cupfinalen

PSG presenterar Thomas Tuchel efter cupfinalen

Tuchel blir ny tränare i PSG

Tysken som senast hade tränarrollen i Borussia Dortmund kommer inom kort att presenteras som ny huvudtränare för Paris Saint-Germain.

Under de senate åren har PSG bytt tränare flera gånger. Man må ha vunnit Ligue 1 flertalet gånger men det stora målet har varit att ta hem Champions League-titeln. Fransmännen har gjort stora investeringar i spelare som Neymar och Mbappé men trots det har man inte tagit sig längre än kvartsfinal i turneringen. Denna säsong åkte man ut mot Real Madrid redan i åttondelsfinalen och klockan ringde direkt angående förändringar i sommar. Det är inte bar flertalet spelare som kommer att lämna Parc des Princes i sommar. Även lagets spanske tränare Unai Emery ska ha gjort sitt och nu sägs man ha gjort klart med en ny tränare.

Enligt franska Canal Plus kommer Paris Saint-Germain att bekräfta sin nye tränare efter den franska cupfinalen den 8 maj. då kommer man offentliggöra att tyske Thomas Tuchel kommer bli lagets tränare de kommande säsongerna. 44-åringen ersätter Emery som fick två säsonger på sig att vinna CL med klubben.

Det pratas även om att flera spelare kan vara på väg att lämna. Detta då man inte tror på det projekt som klubbledningen presenterat inför den kommande säsongen. Utslagningen mot Real Madrid ska ha fått flertalet spelare att tänka till och det återstår att se hur den franska huvudstadsklubben ställer upp nästa säsong.

SE ÄVEN: Uppgifter: PSG siktar in sig på Juve-stjärnan i sommar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply