Liverpool jagar Thiago Maia

Liverpool jagar Thiago Maia

Mittfältaren jagas av flera storklubbar

Enligt uppgifter jagar flera stora europeiska klubbar den brasilianska klubben Santos mittfältare Thiago Maia, bland annat rapporteras Liverpool ha slutit upp till skaran av intressenter.

Liverpool har gjort en bra höst i sin Premier League-kampanj och ligger för närvarande på en tredjeplats i den tighta engelska ligatabellen, när vi kommer in i det hektiska julschemat. Snart finns det även ett transferfönster som öppnas och som gör det möjligt för klubbar att värva in nya spelare, och Liverpool med Jürgen Klopp i spetsen har kopplats ihop med Thiago Maia, som för närvarande tillhör brasilianska Santos. Enligt rapporter från ESPN skall vara mycket intresserad av att värva Maia, som blott är 19 år gammal och spelar som central mittfältare, alternativt defensiv mittfältare, för Santos sedan 2015, då han anslöt från Santos U20-lag.

Liverpool är dock inte de enda som är intresserade av mittfältaren, utan även Monaco, Schalke, Napoli och Zenit St. Petersburg har alla rapporterats vara intresserade av mittfältarens tjänster. Hittills uppges Zenit vara de enda som har kommit med ett bud på 18 miljoner euro, men budet blev avslaget.

– Jag är på semester. Det var ett upptaget år, men väldigt viktigt för min karriär. Jag vann en guldmedalj i OS. I Santos hade vi en vanlig säsong, vi vann Campeonato Paulista (regional turnering) titeln och kom tvåa i Campeonato Brasileiro (brasilianska ligaserien), sade Maia till ESPN som kommentar på ryktena om en möjlig flytt.

– Äntligen kan jag nu vila och låta de personer som tar hand om min karriär och min klubb besluta huruvida det är rätt tid för en transfer eller inte. Om jag stannar kan supportrarna ta det lugnt för jag kommer att upprepa min fina säsong, kämpa för att vinna Libertadores och bli en champion, avslutade Maia.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply