Uppgifter: Van Gaal tar över Paris Saint-Germain

Uppgifter: Van Gaal tar över Paris Saint-Germain

Kan bli erbjuden tränarrollen

Det går inte så bra för Unai Emery i förarsätet i Paris Saint-Germain och chansen är stor att han kommer få sparken inom en snar framtid, med Louis van Gaal som en mycket möjlig ersättare till den före detta Sevilla-tränaren.

Paris Saint-Germain, som de senaste fyra åren totalt regerade den franska ligan, ledda av Laurent Blanc och Zlatan Ibrahimovic, med fyra raka ligatitlar och otaliga cuptitlar, har nu gått ner sig rejält under årets säsong. I somras fick Blanc lämna klubben och in kom istället Sevillas tränare Unai Emery, som tagit tre Europa League-titlar med klubben, och förväntades bli en stor succé. Så blev dock inte fallet, utan tränaren ligger för närvarande på en tredjeplats i den franska ligan, hela sju poäng bakom serieledande OGC Nice med Lucien Favre vid styret, och AS Monaco på en andraplacering. Med förlust mot Montpellier, oavgjort mot Nice och senast en 2-1 förlust mot lilla Guingamp, allt i december, så ligger Emery illa till.

Enligt franska medier, via Squawka, skall PSG:s ledning nu överväga att ta in Manchester Uniteds före detta tränare Louis van Gaal istället. PSG:s fotbollsdirektör Patrick Kluivert är en holländsk före detta striker och arbetade tillsammans med van Gaal under två år, och sägs nu ha föreslagit sin holländske kollega för jobbet som tränare. Även om van Gaals sejour i United inte var den bästa har holländaren tidigare tränat lag som Barcelona, Bayern München och Ajax.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply