Officiellt: Nicklas Bendtner till Nottingham Forest

Lord Bendtner tillbaka i England

Nicklas Bendtner har varit klubblös sedan april. Men nu har dansken hittat en ny klubb och skrivit på för klassiska Nottingham Forest.

Nicklas Bendtner, även känd som Lord Bendtner, har genom åren lyckats få en ikonstatus inom fotbollen trots att han aldrig har lyckats bevisa något särskilt ute på planen. I april valde hans dåvarande klubb Wolfsburg att bryta med honom efter flera incidenter utanför fotbollen. Sedan dess har anfallaren varit klubblös och därmed tappat sin plats i Danmarks landslag.

Återvänder till England

Men nu har 28-åringen funnit sig en ny klubbadress. Det blir en flytt tillbaka till England, där han tillbringade åren 2004-2014 i Arsenal. Han kommer dock inte att spela i Premier League kommande tid utan istället föll valet på den klassiska Championship-klubben Nottingham Forest. Klubbens ordförande Fawaz Al-Hasawi välkomnar Bendtner via sitt Twitter-konto och avslöjar samtidigt att det rör sig om ett tvåårskontrakt.

Nottingham Forest kommer att ställas mot just Arsenal i ligacupen den 20 september. Om dansken spelar eller inte återstår att se.

Möjlighet till spel i landslaget

I och med att spelaren nu tillhör ett lag ökar hans chanser att återvända till landslaget avsevärt. Danmarks förbundskapten Åge Hareide påtalar också att möjligheten att komma tillbaka numera är mycket större.

– Jag är glad över att Nicklas har hittat en ny klubb och att han kan komma igång igen. Han är en viktig spelare, och det betyder att vi får ett nytt alternativt, säger han enligt TT.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply