Viktig Schalke-seger i Braunschweig

FC Schalke 04 hade en tuff inledning på tyska Bundesliga när man parkerade på en vag mitteplats i tabellen. Nu, efter nio spelade omgångar, har man dock rest sig och tillhör den topp där man också ska vara. I lördagens möte med jumbon Eintracht Braunschweig, skulle man dock ha stora problem – där en viss Roman Neustädter fick kliva fram i slutminuterna.

Bundesliga-jumbon skapade sina målchanser och fick också utdelning efter 20 spelade minuter. Deniz Dogan hittade fram till Orhan Ademi som hur elegant som helst klackade bollen förbi sig och försvarande Matthias Henn, innan han rakade in ettan bakom Ralf Fährmann.

Glädjen blev dock kortvarig – nio minuter senare kom kvitteringen när den unge Max Meyer hittade nät med sitt blott andra mål i den royalblå dressen. Den första halvleken slutade oavgjort, där de vitklädda gästerna var det mer spelförande laget, medan Braunschweig var hungrigare och närmast ett ledningsmål.

I den andra var det samma visa. Braunschweig tog ledningen, efter fint samspel mellan Mirko Boland och Karim Bellarabi, där den sistnämnde från snäv vinkel tryckte in 2-1 för hemmalaget. Schalke skulle dock ännu en gång kvittera, denna gång var det bara sju minuter senare. En hörna skapade kalabalik framför Daniel Davari och till slut var Leon Goretzka sist på bollen, när han petade in bortalagets kvittering från nära håll.

Bundesliga-jumbon förtjänade ett oavgjort resultat och mötet såg också ut att sluta 2-2. Men i matchens 90:e minut tryckte Roman Neustädter till med högerfoten och sköt hem två extra poäng till Gelsenkirchen-laget. Braunschweig blir allt mer avsågade där man ligger i botten, medan FC Schalke 04 tar ett viktigt steg upp till fjärde plats.