Tidigt straffmål räckte för Dortmund

Efter fyra minuters spel revs Erik Durm ned i straffområdet och gav Marco Reus chansen från elva meter. Detta var något som 24-åringen förvaltade på bästa sätt och Borussia Dortmund fick en smakstart på mötet hemma mot Hannover 96.

Men det skulle dessvärre bli en målsnål tillställning på Westfalenstadion denna lördagseftermiddag. Borussia Dortmund var det mer spelförande laget och hade ett par lägen att utöka sin ledning, men Ron-Robert Zieler i Hannover-målet stod emot väl. Hannover hade svårt mot det gulklädda motståndet och fick allt för ofta använda regelbrott för att få stopp på Jürgen Klopps mannar.

Gästernas målchanser var få, men i matchens 52:a minut fick Arthur Sobiechs gästernas hetaste chans, när hemmaförsvaret gjorde bort sig. Polackens avslut gick dock över Weidenfellers ribba och närmare än så kom aldrig bortalaget.

Dortmund höll undan i en relativt tempofattig match inför fullsatta läktare och kunde inkassera sin sjunde seger för säsongen. Man ligger fortfarande två poäng bakom ligaledande Bayern München och på samma poäng som trean Leverkusen, som har en sämre målskillnad. Hannover blir kvar på den sista Europa-platsen, men lika många poäng som Borussia Mönchengladbach, som har en match mindre spelad.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply