Uppgifter: Manchester City vill värva Toni Kroos

Uppgifter: Manchester City vill värva Toni Kroos

Toni Kroos lämnar Real Madrid – för Manchester City?

Manchester City kommer försöka köpa loss Real Madrids mittfältare Toni Kroos till sommaren, det skriver den spanska tidningen Diario AS.

Enligt den spanska tidningen Diario AS kommer Pep Guardiola och hans Manchester City att lägga ett formellt bud på Toni Kroos i sommar. Den nuvarande Bayern München-tränaren ska redan ha meddelat Citys sportchef Txiki Begiristain att Kroos är en av spelarna som han vill värva.

Toni Kroos kom till den spanska huvudstadsklubben efter VM 2014 i Brasilien och skrev då på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2020. De båda parterna kom överens om en lön på 5,5 miljoner per säsong och för tillfället ska spelaren inte ha några planer på att lämna Santiago Bernabéu. Anledningen till att tysken sägs vilja stanna i sin nuvarande klubb är tränarbytet där Zinedine Zidane ersatte den extremt kritiserade Rafael Benítez. Spelaren kommer inte att ta något beslut redan i februari månad men enligt AS kommer spelaren att tänka över en flytt i sommar då Manchester City kommer att lägga ett formellt bud på spelaren.

200 miljoner euro att värva för

Enligt den engelska tidningen The Telegraph ska en värvning av Toni Kroos inte vara några problem för Sheik Mansour och hans klubbledning. Den spanske tränaren ska nämligen ha blivit lovad att få värva för 200 miljoner euro till sommaren och Kroos sägs vara högst upp på Guardiolas lista. De båda har tidigare hyllat varandra och nu kan de se ut att jobba tillsammans igen.

– För mig var det en ära att träna Toni Kroos. Jag försökte övertyga honom om att fortsätta i Bayern men jag lyckades inte, har Guardiola tidigare sagt. Detta samtidigt som Kroos inte heller håller inne med hyllningarna.

– Guardiola är den bästa tränaren som jag någonsin haft, berättade Kroos i en intervju med Die Zeit.

Sen tidigare har det även rapporterats att Chelsea budar på Toni Kroos, detta i mitten av januari månad.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply