Uppgifter: De Gea överens med Real Madrid

Marca rapporterar att stjärnan ser ut att lämna Old Trafford

Den spanske landslagsmålvakten David De Gea är överens om ett avtal med Real Madrid. Nu återstår att få fram transfersumman för Manchester United-stjärnan. Det rapporterar Marca.

Rykten har florerat under säsongen gällande Manchester Uniteds målvakt David De Gea, 24, som briljerat mellan stolparna under säsongen på Old Trafford. Nu ser det dock ut enligt de senaste uppgifterna, som att stjärnan kommer att packa sina väskor och flytta tillbaka till Madrid.

”Överens med De Gea”

Uppgifterna kommer från spanska Marca och handlar givetvis om den hetaste kandidaten i jakten på stjärnan, Real Madrid. Den spanska storklubben rapporterades nyligen gjort honom till deras huvudmål på transfermarknaden i sommar. Nu säger rapporterna dock att halva jobbet är gjort redan innan våren tagit slut.

Den spanska tabloiden rapporterar nämligen att Los Blancos nått en överenskommelse med De Gea gällande de personliga villkoren. Målvaktens avtal med The Red Devils löper ut efter nästa säsong och han har enligt rapporter nobbat flertalet kontraktsförslag från Premier League-klubben — det senaste värt 7,5 miljoner euro per säsong.

”Vi har en lista på ersättare”

Marca tillägger att agenten Jorge Mendes dessutom, med sin speciella relation till parterna, har spelat en stor roll i förhandlingarna. Sky Sports News rapporterar att inga personliga villkor ska förhandlats fram mellan Marängerna och spelaren, men samtidigt bekräftade Louis van Gaal under gårdagen att de har börjat titta på potentiella ersättare till stjärnan.
— Vi har en lista av målvakter som kan ersätta honom för vi måste alltid vara organiserade. Vi vill att han ska stanna och jag hoppas att han skriver på. Du har tre parter och den allra viktigaste parten är alltid spelaren, säger van Gaal på gårdagens presskonferens enligt BBC.
— Det handlar inte om pålitligheten från Manchester United, inte från mig, eftersom vi vill att han ska skriva på. Han måste underteckna, han måste vilja stanna här i Manchester United. Jag vet inte[varför han inte tagit ett beslut].

Manchester United uppges kräva åtminstone 40 miljoner euro i övergångssumma, vilket dock för ses som föga skrämmande för Los Blancos. Real Madrid har redan värvat Danilo från Porto för 35 miljoner euro, trots att spelaren bara hade ett år kvar på sitt avtal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply