bet365
bet365

Benficas nya prislapp på Nilsson Lindelöf

Bud nobbat – nu höjs prislappen på svensken

Succévår i Benfica och förmodad startspelare i det svenska EM-landslaget. Manchester United och Paris Saint-Germain intresserade. Nu höjer Benfica den krävda prislappen på Victor Nilsson Lindelöf. 

Victor Nilsson Lindelöf har under våren varit en stor del i det Benfica som både vunnit ligan och gått långt i Champions League. Mittbacken från Västerås ser ut att bli en nyckelspelare i det svenska landslaget under sommarens EM och har fina meriter från förra sommarens U21-guld. Prislappen på den svenske 21-åringen har under tiden höjts allt efter nya imponerande insatser och flera klubbar i Europas absoluta topp uppges vara intresserade. 

Manchester Uniteds bud nobbat

Klubbarna det bland annat handlat om är Manchester United, Juventus och Paris Saint-Germain, där den förstnämnda klubben enligt den portugisiska tidningen A Bola för ett par veckor sedan lagt ett bud. Budet, värt 250 miljoner kronor, ska dock ha blivit nobbat, trots att det tidigare varit den summa Benfica rapporterats kräva.
Nu uppger samma tidning att Benfica istället höjer prislappen på svensken och nu kräver utköpsklausulen på 30 miljoner euro. En affär av den kalibern skulle bland annat innebära att Victor Nilsson Lindelöf blir en av de dyraste försvararna i världen någonsin. Han skulle dessutom bli den svensk efter Zlatan som kostat mest.

Historia av dyra försäljningar

Benfica har sedan tidigare en lång historia av att köpa spelare billigt och sedan sälja dem dyrt. Angel Di Maria till Real Madrid, David Luiz och Nemanja Matic till Chelsea och Axel Witsel till Zenit St. Petersburg är bara exempel på stora försäljningar Benfica gjort under de senaste åren.
Victor Nilsson Lindelöf kom till Benfica som 17-åring och har ett kontrakt som sträcker sig till 2020. Den portugisiska ligavinnaren har enligt uppgifter dock velat förlänga kontraktet med 21-åringen.

Läs mer: Här är Benficas stora försäljningssumma senaste åren

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply