Everton öppnar för värvning av Julian Draxler

Everton öppnar för värvning av Julian Draxler

Efter att mittfältaren offentliggjort att han vill lämna Wolfsburg

Den nysatsande Premier Leagueklubben Everton skall vara riktigt intresserade av Wolfsburgs Julian Draxler, som uttryckt att han vill lämna Wolfsburg och Bundesliga men yttern söker toppfotboll och frågan är om Everton kan locka nog.

Everton är på väg uppåt. Med hjälp av nya investerare har klubben fått tillgång till mer pengar och de har en ny ambitiös tränare i Ronald Koeman. Ännu har de enbart gjort två värvningar sedan i februari, i målvakten Maarten Stekelenburg och Idrissa Gueye, men de förväntas gå loss nu under sommarens transferfönster med de nya pengarna. Till exempel skall de vara i förhandlingar om Swansea Citys Ashley Williams och de har redan löst kopplats ihop med flertalet andra stora affärer. Nu sägs det att Everton kan vara redo att göra ett seriöst försök att värva VfL Wolfsburgs ytter Julian Draxler skriver den engelska tidningen Independent.

Den 22årige yttern gjorde under onsdagen offentligt, via en intervju med den tyska tidningen Bild, att han inte vill stanna kvar i Wolfsburg, trots att tränarna har sagt att det är så det kommer bli. Detta har satt igång alarmklockorna hos många toppklubbar ute i Europa, då Draxler bland annat med sin starka insats för Tyskland i EM 2016 har fått många intresserade. Dock har den unge tysken en utköpsklausul på 75 miljoner euro, vilket är samma summa som hans klubb fick från Manchester City då de sålde Kevin De Bruyne förra sommaren.

Draxler själv sägs vara intresserad av att gå till Arsenal, då han är ute efter en mer etablerad toppklubb, men Everton kommer inte att ge sig i sina försök, trots att de inte har någon Champions Leaguefotboll att erbjuda som Londonklubben. Men det står tveksamt om Arsené Wenger kommer att betala 75 miljoner euro för Draxler när han redan är i besittning av Alexis Sanchez och Mesut Özil.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply