Officiellt: Holger Badstuber ansluter till Schalke 04

Officiellt: Holger Badstuber ansluter till Schalke 04

Utlånad för resten av säsongen

Efter att Holger Badstuber omgetts av rykten gällande hans framtid står det nu klart att Schalke 04 hämtar in mittbacken på lån till slutet av säsongen, men innan affären kunde slutföras fick Badstuber skriva under ett nytt kontrakt med Bayern München.

Under de senaste dagarna har jakten på Holger Badstuber intensifierats. Bland annat har Premier League-klubben Swansea kopplats ihop intensivt med en flytt för tysken, så även Schalke 04, och i slutändan var det den tyska klubben som vann kampen om tyskens underskrift. Det är den tyska klubben som offentliggör på sin hemsida att de har lyckats knipa åt sig den tyske försvararens signatur på ett lånekontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2017.

Badstuber satt på ett kontrakt med rekordmästarna Bayern München som skulle gå ut till sommaren, och enligt uppgifter till ESPN var 27-åringen tvungen att skriva under ett nytt kontrakt med de tyska giganterna innan han kunde skriva under kontraktet med Schalke, då tränare Carlo Ancelotti inte vill se försvararen såld, men samtidigt ville att han skulle få mer speltid. En tillbakablick på Badstubers karriär under de senaste säsongerna visar dessvärre på en hel del skadeproblem och mittbacken har knappt kunnat spela någonting på grund av att han varit förföljd av skador.

– Hos Holger Badstuber finns det ingen chans av en försäljning. Stannar han hos oss skulle det göra mig lycklig, sade Ancelotti om sin försvarare via ESPN.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply