Mönchengladbach bekräftar bud på Granit Xhaka

Mönchengladbach bekräftar bud på Granit Xhaka

Den tyska klubben har fått ett bud

Under tisdagen blev det klart att den tyska Bundesligaklubben Borussia Mönchengladbach har fått ett bud på mittfältaren och kaptenen Granit Xhaka, detta bekräftar de på sin officiella hemsida.

Borussia Mönchengladbachs mittfältstjärna och lagkapten Granit Xhaka har länge omgetts med rykten om en eventuell flytt. Efter fyra år i den tyska Bundesligaklubben har han antytt att nya utmaningar väntar och har enligt ESPN sagt att spel i Premier League har varit en dröm för den schweiziske mittfältaren sedan han var ett barn. Xhaka har blivit starkast kopplad till Premier Leaguetvåan Arsenal, som söker förstärkning på mittfältet då både Mathieu Flamini och Mikel Arteta kommer att lämna till sommaren.

Efter många ryktesgångar fram och tillbaka verkar det nu som att de två klubbarna har kommit överrens. Mönchengladbach gjorde det idag officiellt på sin hemsida att de har mottagit ett konkret bud på mittfältaren. Gladbachs sportdirektör Max Eberl skrev vidare på klubbens hemsida att en överrenskommelse fortfarande inte är nådd och han valde även att inte nämna namnet på klubben. The Daily Star menar på att dealen kan komma att göras färdig redan under morgondagen.

Xhaka har varit tydlig med att han vill ha en potentiell deal färdig och avklarad innan EM i Frankrike drar igång den 10 juni, då han vill kunna fokusera fullt på den europeiska turneringen tillsammans med det schweiziska landslaget. Xhakas kontrakt löper till 2019 och en övergångssumma sägs ligga på cirka 45 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply