Andreas Christensen måste välja mellan Chelsea och Mönchengladbach

bet365
Andreas Christensen måste välja mellan Chelsea och Mönchengladbach

Skjuter upp beslutet till nästa sommar

Borussia Mönchengladbachs lovande försvarstalang Andreas Christensen har till slutet av nästa säsong på sig att bestämma sig för huruvida han vill tillbaka till moderklubben Chelsea eller stanna i Gladbach.

Borussia Mönchengladbachs mittback och ankar i försvaret, danske Andreas Christensen, är bara i den tyska klubben på lån. Denna säsong blir hans sista i klubben, så till vida att han inte bestämmer sig för att stanna. Mönchengladbach är väldigt benägna om att anfallaren stannar och har redan erbjudit 20åringen ett nytt kontrakt. Men även moderklubben Chelsea är väldigt nyfikna på den unge försvararen och är inte beredda att sälja honom i första taget, men låter honom stanna kvar i Bundesliga ett år till för att samla på sig erfarenhet.

Christensen själv har ingen aning om vad han kommer att göra. Han står under kontrakt med Chelsea till 2020 och lånekontraktet går ut nästa sommar.

– Jag har fortfarande inte bestämt mig för någonting. Det kommer jag för tillfället inte heller att göra. När det kommer till mig, kommer jag att bestämma mig först nästa sommar, sade Christensen till den tyska tidningen Bild.

– För mig är båda sakerna tänkbara. Jag vill nu dock först ha huvudet helt fritt. Jag vill inte låta mig störas, utan kunna koncentrera mig på alla de svåra utmaningarna med Borussia. Och tillsist så kan jag ju inte bestämma det själv. Frågan är ju också för vad klubbarna kommer överrens om, avslutad Christensen.

– Vi vill i vilket fall som helst värva Andreas på en permanent deal. Det hänger såklart på samtalen med FC Chelsea, men vi är positiva om att han kommer stanna med oss. Vad som är viktigt är att han också vill. Det har han signalerat till oss, sade Gladbachs sportchef Max Eberl till Bild angående Christensen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply