Topp 7: Klassiska Manchester-derbyn

Manchester derbyn genom tiderna

Sju av de mest klassiska Manchester-derbyna

Manchester-derbyt Manchester United mot Manchester City – en av de största matcherna i engelsk fotboll. Två av de största rivalerna i engelsk fotboll gör upp senare i veckan under lördag den 8 september. När de båda storklubbarna från Manchester drabbar samman så finns det alltid en chans till spektakulära tillställningar. Manchester City verkar även vara riktigt heta inför detta manchester derby. Det finns inte många derbyn i Premier League, inte ens i hela Europa, som kan mäta sig med derbyt i ManchesterManchester-derbyt är det största derbyt i engelsk fotboll och utan tvekan ett av Europas hetaste derbyn. Det enda derbyt som kommer i närheten är det i Madrid, den spanska huvudstaden. Milano? Inget av lagen spelar i Champions League. Rom? Ständigt underpresterande i det inhemska ligaspelet. Merseyside? Inte nuförtiden.

7 klassiska Manchester-derbyn på Old Trafford

Tidigare har vi bland annat skrivit om de roligaste spelarnamnen i fotbollen, största rivaliteterna i engelsk fotboll och största derbyn i världen. Den här gången kommer vi behandla sju Manchester-derbyn som gått till historien. Här kommer vi att lista sju klassiska derbyn som blivit minnesvärda Manchester-derbyn som spelats på Old Trafford – hemmaarena för Manchester United.

Genom åren har det spelats många klassiska derbyn på Old Trafford mellan United och City. I oktober 2011 vann gästerna med hela 1-6 och Mario Balotelli visade upp en tröja med texten Why always me? Några månader tidigare, i februari 2011, vann United med 2-1 efter en makalös cykelspark från Wayne Rooney. Detta är två av matcherna som finns med på listan över sju klassiska Manchester-derbyn på Old Trafford. Nu drar listan i gång, så luta er tillbaka och njut av listan med Manchester-derbyn som är värda att minnas.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply