bet365

Shanghai SIPG har lagt rekordbud på Pierre-Emerick Aubameyang

Aubameyang näste stjärna till Kina?

Att Kinas ekonomiska krafter lockar storspelare har inte undgått någon. Nu kan Pierre-Emerick Aubameyang bli näst på tur att lämna Europa, då Shanghai SIPG uppges ha lagt ett rekordbud på skyttekungen.

Carlos TevezOscar och senast igår Axel Witsel. De kinesiska klubbarna har onekligen något värdefullt att erbjuda i och med att allt fler stjärnor väljer att lämna Europa för spel i någon av deras klubbar. Storsatsningarna som görs där lockar till sig många fotbollsspelare, framförallt de som sägs vilja säkra sin framtid för sig själva och sina familjer. Nu kan ännu en stjärna vara på väg dit.

Det är den italienska silly-profilen Tancredi Palmeri som avslöjar att samma klubb som värvade Oscar nyligen, Shanghai SIPG, lagt ett bud på Borussia Dortmunds skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang. Enligt uppgifterna så har kineserna erbjudit hela 150 miljoner euro (1,43 miljarder kronor) för den gabonske landslagsmannen. Dessutom ska han ha fått ett kontraktsförslag som skulle ge honom en årslön på 41 miljoner euro (390 miljoner kronor). Om en affär blir av hade båda summorna slagit världsrekord inom fotbollen och Paul Pogbas flytt till Manchester United hamnat i skymundan.

Aubameyang har tidigare öppnat för att lämna Dortmund, men i så fall hade han föredragit en flytt till Real Madrid. Anfallaren har varit lagets bäste spelare den här säsongen, då han mäktat med 16 mål i Bundesliga så här långt vilket gör att han placerar sig högst upp i skytteligatabellen.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply