Topp 10: Effektivaste lagen i Champions League

bet365
bet365

Lagen som gör flest mål per skott i Champions League

Att skjuta kan vara det roligaste som man kan göra i fotboll. Det kan vara ett vanligt skott, en klack, en vrist, en bredsida, en nick eller en cykelspark om man är på det humöret. En sak är säker: man tröttnar aldrig på att se skott av olika slag. Och utan skott hade det inte blivit några mål som klyschan säger.

Det handlar inte alltid om att skjuta mycket och ofta, det handlar om att göra så många mål per skott som möjligt. Därför spelar det ingen roll om ett lag skjuter 25 skott på mål det andra laget skjuter två skott på mål, matchen kan ändå sluta 1-1 och det är charmen med fotboll. Men vilka lag är egentligen de effektivaste i Champions League? Vi kommer lista de tio lagen som gör flest mål på sina skott i Champions League.

Nu drar returmötena av semifinalerna i Champions League 2016 igång under veckan. Bayern München tar emot Atlético Madrid och Real Madrid ska försöka slå ut Manchester City. Om man ser till hur de första matcherna såg ut kommer mötet i Tyskland att bli det mest intressanta men det är alltid intressant när Real Madrid spelar och speciellt i en semifinal i Champions League. Här kan du se spelschema för Champions League 2016.

GRATIS LIVE STREAM
GRATIS LIVE STREAM LIVE STREAM HD*
+ 1000 kr i bonus + 1000 kr i bonus 399 kr/mån
Live stream gratis hos Unibet Live stream gratis hos bet365 Champions League live stream Viaplay live streaming
Hämta bonus här! Hämta bonus här! Beställ här!

*Ingen bindningstid så du kan säga upp Viaplay Sport på direkten ifall du endast vill se någon enstaka CL-match live stream via Viaplay.

Champions Leagues effektivaste lag 2015/2016

Listan räknas i procent och räknas ut enligt följande: Om ett lag skjuter 10 skott i en match och gör 3 mål på dessa skott, då har laget 30% i effektivitet. Om ett lag däremot skjuter 20 skott på mål och gör 2 mål på dessa, då har laget 10% i effektivitet. Till slut kommer vi få fram de tio effektivaste lagen i Champions League 2015/2016.

Kan Du lista ut vilka lag som gör flest mål per skott i Champions League? Kommer Bayern München, Real Madrid, Atlético Madrid eller Manchester City ligga högt upp på listan? Eller kan kanske Atlético Madrid titulera sig som Champions League effektivaste lag? Nu tar vi en titt på de tio effektivaste lagen i Champions League.

Statistiken är hämtad från Transfermarkt.

 

10. KAA Gent – 16,4%

Topp 10: Effektivaste lagen i Champions League

Det belgiska laget tog sig ganska överraskande vidare från gruppen som innehöll Zenit, Lyon och Valencia och mycket tack vare hög målprocent per skott. Man gjorde mål på 16,4% av sina avslut vilket betyder cirka ett mål per sjätte avslut.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply