bet365

Bekräftar: Alhaji Kamara klar för DC United

IFK Norrköping tappar anfallare till DC United

Spekulationerna kring Alhaji Kamaras framtid inom elitfotbollen har pågått under en längre tid. Men nu står det klart att 22-åringen lämnar IFK Norrköping för spel i amerikanska DC United.

Det var under en rutinkontroll i våras som IFK Norrköpings läkarteam upptäckte ett hjärtfel hos anfallaren Alhaji Kamara. En avvikelse i kranskärlen som medför risk för plötslig hjärtdöd vid maximal ansträngning. Då såg han fram emot en ny säsong med de allsvenska mästarna, som dessutom skulle innebära kval till Champions League. 22-åringen har sedan dess blivit avrådd att spela fotboll av både Uefa och FIFA och mycket har talat för ett tidigt slut på karriären.

Klar för spel i Major League Soccer

Men samma regelverk gäller inte på andra sidan Atlanten. Igår kunde Kamaras agent, Patrick Mörk, avslöja att hans klient är klar för spel i amerikanska MLS. Spelaren lämnar därmed Peking och skriver istället på för DC United, då de ändå inte har kunnat använda honom i matcher.

”Klart med Alhaji Kamaras övergång till DC United. Nej, karriären är inte över för den tidigare IFK Norrköping-forwarden. Nu börjar den igen!”, skriver Mörk på Twitter och fortsätter:

”Två av USAs ledande kardiologer har under snart en månads tid utrett Alhajis hjärt-tillstånd och gett ok till fortsatt elitidrottande”.

Alhaji Kamara uppges ha skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över ett år med option på ytterligare tre säsonger. Han väntas presenteras av sin nya klubb inom kort.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply