Hamad om Bajen-debuten: ”Väldigt skönt”

Nyförvärvet Hamad: ”Kändes bra”

Jiloan Hamad blev under veckan klar för Hammarby IF. Även om hans debut i kvällens match mot IFK Norrköping slutade i en förlust är mittfältaren ändå nöjd med att få spela igen.

Tillsammans med Kim Källström och Simon Thern är Jiloan Hamads övergång till Hammarby en av Allsvenskans klart hetaste nyförvärv. I tisdags skrev han på för Bajen, och under lördagen gjorde han debut för Stockholmslaget.

– Det var väldigt skönt. Det var ett tag sedan, säger Hamad till Cmore efter matchen.

Kan bli nyckelspelare

Hamad, som kan bli en nyckelspelare för Bajen i år, hoppas att det ska börja lossna för honom.

– Kroppen känns bra. Jag har tränat hela tiden efter skadan. Det känns bra, laget måste komma igång bara och hitta rätt. Jag tycker att vi hade en bra period i slutet av första halvlek där vi spelade fin fotboll, så mer av det framöver.

Matchen vanns av IFK Norrköping med 2-0, efter att ”Peking” dominerat egentligen hela matchen. Förutom dessa två lag vann IFK Göteborg mot AIK efter att stjärnanfallaren Tobias Hysén avgjort i den sista minuten. Både AIK och Blåvitt hade dock två b-betonade startelvor, precis som Hammarby och IFK Norrköping hade, då båda lagen testade olika formationer, allt för att vara redo den 1:e april när Allsvenskan 2017 drar igång igen.