Svenskklubb jagar Hamad

Danska Bröndby kan bli nästa anhalt för den förre Malmö-mittfältaren Jiloan Hamad

Jiloan Hamad lånades i vintras ut från Hoffenheim till belgiska Standard Liege för att få speltid. Nu uppges den skadeförföljde 24-åringen jagas av Bröndby. 

Efter en pigg start vid ankomsten till Hoffenheim 2013 har Jiloan Hamad haft svårt att ta plats i Bundesligalaget. En situation som gjorde att svensken under årets januarifönster lånades ut till den belgiska storklubben Standard Liege. Väl i Belgien har Hamad, efter ytterligare en pigg start, fått se matcherna från sidan efter att ha dragit på sig en knäskada som hållit honom borta från spel under stora delar av våren.

Kan bli lagkamrat med Elmander och Larsson

Nu menar Twitterkontot Bröndbytransfers att den danska klubben arbetar för att knyta åt sig mittfältaren. En flytt som skulle innebära att Hamad blir klubbens tredje svensk i sällskap med Johan Larsson och Johan Elmander.

– Han är fortfarande skadad och vi måste vänta på det innan vi kan börja prata om framtiden, säger Hamads agent Nenad Lukic till Fotbollskanalen.

”Skandinavien är uteslutet”

Huruvida Hamad själv är sugen på en flytt till den danska storklubben är dock ännu oklart. För bara några månader sedan lät det så här i en intervju med Viasat.

– Skandinavien är helt uteslutet, jag kommer inte tillbaka nu. Det känns inte som att det skulle vara någon utmaning. Jag tittar mer på att vara kvar i Bundesliga. Vi kollar med några klubbar där, och det finns intresse. Det är väl nummer ett, sa Hamad då.

Men det vänder snabbt i fotboll, som ni säkert vet.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365