Klart: ”Jag spelar i Tottenham nästa säsong”

Kevin Wimmer har meddelat att han är klar för Tottenham

Kevin Wimmers övergång från Köln till Tottenham har länge sagts vara klar. Men först igår gick försvararen själv ut i media och bekräftade flytten.

Tottenhams manager, Mauricio Pocchetino, vill fräscha upp truppen till nästa säsong för att på allvar slå sig in i topp fyra i Premier League. Spelare som Roberto Soldado, Paulinho och Etienne Capoue sägs vara påväg bort från London-klubben då Pocchetino vill ha mer utrymme i sin budget för att plocka in unga spelare.

En spelare som under ett par månader ryktats vara klar för spel i Tottenham nästa säsong är Kevin Wimmer. Engelska medier gick ut redan i mars och avslöjade värvningen men varken Köln eller Tottenham har bekräftat övergången. Men efter Kölns sista match under gårdagen valde Wimmer att bryta tystnade angående sin framtid.

”Jag är redo för nästa nivå”

I den sista omgången av årets Bundesliga så delade Köln och Wolfsburg broderligt på poängen då det blev 2-2. Direkt efter slutsignalen fick Wimmer frågor om nästa säsong och gav ett glädjande besked till Spurs-fansen.
– Jag spelar i Tottenham nästa säsong. Det är nästa steg i min utveckling, sade den 22-årige mittbacken till reportrarna.

Wimmer, som har två landskamper för Österrike på meritlistan, menar även att det inte spelar någon roll om Tottenham kvalificerar sig för spel i Europa League eller inte.
– Jag bryr mig inte ifall om dom kvalificerar sig för Europa League. Jag går till Tottenham för att spela på en högre nivå, jag är redo.

Enligt Daily Mirror har österrikaren skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra säsonger och Wimmer, som spelat 32 matcher i Bundesliga den här säsongen, sägs kosta omkring 5 miljoner pund att köpa loss från Köln.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply