Nolito av intresse för Atletico Madrid

Nolito av intresse för Atletico Madrid

Spanjoren är eftertraktad

Celta Vigos anfallare Nolito har sedan ett bra tag tillbaka varit på Barcelonas radar men med ett dåligt förhållande de båda klubbarna emellan har en affär inte blivit av, en situation Atletico Madrid nu kan uttnyttja för att få till en värvning av anfallaren.

Celta Vigos formstarke anfallare Nolito har haft en bra säsong i sin klubb. Det blev 12 mål på 29 matcher för spanjoren och Celta landade tillslut på en sjätteplats i den spanska ligan. 29åringen har sedan ett bra tag tillbaka haft Barcelonas ögon på sig, då den katalanska klubben finner anfallaren väldigt intressant men den spanska tidningen AS rapporterar om att Barcelona inte vill betala Nolitos utköpsklausul som ligger på 18 miljoner euro. Celta tänker dock inte ge sig på den frågan utan menar på att klausulen måste betalas om Nolito skall bli såld. Relationerna mellan klubben och spelaren samt mellan Barca och Celta är enligt rykten inte särdeles bra. Anledningen till detta sägs vara att Nolito och Celta inte kunde komma överrens när spelarens kontrakt skulle förlängas förra säsongen medans Barcelona och Celtas president Carlos Mourino inte heller dem är på god fot med varandra.

Football-Espana skriver nu att det är här som Atletico Madrid kan komma in i bilden, som var intresserade av den spanske anfallaren redan för ett år sedan. Fokuset då hamnade istället på att få in Luciano Vietto men tränare Diego Simeone är fortfarande ett fan av Nolito. Atleti är medvetna om det faktum att Celta inte kommer att godkänna några förhandlingar för värvningen av Nolito och vill heller inte erbjuda någon spelare som en del av en deal, vilket innebär att de är villiga att betala de 18 miljoner euro som Celta kräver.

Atletico siktar på att få en affär avklarad så snabbt som möjligt med tanke på EM 2016, då de är rädda för att ett starkt framträdande från Nolitos sida kan höja värdet hos spanjoren vilket skulle innebära mer konkurrens om anfallarens signatur eller högre lönekrav.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365