Liverpoolikonen Daniel Agger avslutar karriären

Liverpoolikonen Daniel Agger avslutar karriären

Försvararen väljer att sluta

Daniel Agger meddelade idag via sin Twitter att tiden har kommit för honom att lägga skorna på hyllan och detta gör han nu vid 31 års ålder efter en fotbollskarriär i Danmark och England är till ända.

Under torsdagen meddelade den danske landslagsmannen Daniel Agger att han slutar spela professionell fotboll, detta via sin officiella Twitter. Agger har varit aktiv fotbollsspelare sedan 2004 då han började sin seniorkarriär som mittback i det danska laget Bröndby. Där tillbringade han två år och fick vinna den danska superligan och danska cupen innan han 2006 blev värvad av Liverpool, något som skulle visa sig bli succé. Under de åtta år som dansken stannade med klubben växte han till att bli en riktig klippa i försvaret och en ikon för många av supportrarna. Han fick dock aldrig lov att vinna någonting med klubben utöver engelska ligacupen och Community Shield, då han anslöt till klubben först säsongen efter att de så dramatiskt vann Champions League men inte lyckades försvara titeln.

Under 2012 gick det många rykten om danskens framtid, som såg väldigt osäker ut. Ryktena menade på att han var på väg bort från klubben och det var många som inte tyckte att detta var rätt beslut. Som ett sätt att visa att hans intentioner var att stanna och även hur mycket klubben betyder för honom, valde Agger att tatuera in bokstäverna YNWA på sin knoge, som står för Liverpools låt You’ll Never Walk Alone. Dock valde han att 2014 lämna klubben för att gå tillbaka till Bröndby, där han tillbringade sina två sista år som fotbollsspelare.

Agger har även representerat Danmark på U20- och U21nivå innan han 2005 fick en plats i seniorlaget. Det blev över 70 matcher för Agger i landslagströjan och han fick vara med och spela VM 2010 såväl som EM 2012.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply