Uppgifter: Kevin Prince Boateng nära övergång till Las Palmas

Uppgifter: Kevin Prince Boateng nära övergång till Las Palmas

Boatengbrodern kan gå till La Liga

Kevin Prince Boateng, äldre bror till Tysklandsfavoriten Jerome Boateng, har ett kontrakt med AC Milan som löper ut och gör honom till en fri värvning, något som skulle kunna få La Ligalaget Las Palmas att slå till.

De båda bröderna Boateng är olika som dag och natt. Där lillebror Jerome har valt att representera Tyskland och spelar som mittback, den defensivaste positionen efter målvakt, medans storebror Kevin Prince har valt att representera Ghana samt spelar som offensiv mittfältare eller anfallare. Kevin Prince har haft en lång karriär bakom sig och har redan representerat en drös olika klubbar. Det började i Hertha Berlin, sedan Tottenham, Borussia Dortmund, Portsmouth, Milan och Schalke, för att sedan återvända till Milan ett sista år, där speltiden dock var knapp. Sitt mest framgångsrika år hade han i Schalke, med 19 mål på 35 matcher. Men den 29årige anfallaren är inte redo att lägga skorna på hyllan än utan är fortfarande sugen på att spela.

Då hans kontrakt med Milan har löpt ut så är Boateng en fri spelare och enligt rapporter från spanska Mundo Deportivo så kan La Ligaklubben Las Palmas vara väldigt intresserade av att värva Boateng och sägs redan vara nära anfallaren.

Även om Kevin Prince inte är i sin absolut bästa form, då han bara fick spela sju matcher under förra säsongen med Milan, så skulle han kunna tillföra en enorm upphöjning i kvalité enbart genom att vara där men som även skulle stärka mittfältet väldig mycket.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply