Diego Simeone öppnar för Premier League-flytt

Diego Simeone öppnar för Premier League-flytt

Den framgångsrike tränaren utesluter inget

Atletico Madrids mycket omtalade tränare Diego Simeone, som har varit i klubben i fem år nu, utesluter inte en flytt till vare sig Serie A eller Premier League i framtiden.

Diego Simeone har sedan han tog över Atletico Madrid 2011 gått från klarhet till klarhet. Tillsammans med klubben så har den före detta Intermittfältaren lyckats med att vinna La Liga, Copa del Rey och Europa League under sina fem säsonger i klubben. Därtill har han stått i Champions Leaguefinal två gånger tillsammans med sitt lag, dessvärre har dem förlorat båda gångerna.

Atletico Madridtränaren har under en presskonferens under dagen erkänt at han skulle vara väldigt intresserad av att ta över en Premier Leagueklubb eller en Serie A-klubb i framtiden skriver den spanska tidningen Marca via Football Espana. I Serie A känner han sig hemma, då han har representerat Inter såväl som Lazio. I Premier League blev det aldrig spel för argentinaren och hittills har han enbart mött lagen men aldrig spelat eller tränat med dem.

– Min framtid? Jag är fortfarande en ung tränare och jag kan säga att jag kan träna i olika ligor. Jag gömmer inte det faktum att Serie A och Premier League är två tävlingar som intresserar mig, sade den 46årige tränaren.

Simeone har även blivit ihopkopplad med jobbet som Argentinas förbundskapten, detta skulle då vara utöver hans jobb med Atletico.

– Hittills har ingen tränat en klubb och det argentinska landslaget. Men i framtiden skulle det vara en möjjlighet. Många tränare skulle vilja göra det men kan inte på grund av deras kontrakt med klubbarna. Är det genomförbart? Tillslut skulle det vara möjligt, avslutade Simeone.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365