Eusebio Sacristan klar för Real Sociedad

Tränade Barcelona B – nu ersätter han Moyes

Efter David Moyes avsked har nu Real Sociedad hittat en ny tränare i form av den förre Barca B-coachen Eusebio Sacristan.

Det blev inte mer än ett år i Baskien. Efter en dålig säsongsinledning får nu får David Moyes leta efter ett nytt jobb. Skotten får lämna Real Sociedad efter nio poäng på elva matcher vilket innebar en 16:e-plats, bara två poäng ner till nedflyttningsplatsen.

Ersättare klar

Det tog dock inte många timmar innan Moyes ersättare var presenterad. Eusebio Sacristian, den före detta Barcelona-spelaren samt Barca-coachen, är mannen som kommer att synas i båset på Estadio Anoeta i framtiden.

Real Sociedad skriver själva på sin hemsida att de är nöjda med sin nye tränare.

– Vi är stola över att kunna presentera Eusebio som ny tränare för Real Sociedad. Vi är övertygade om att han ska kunna passa bra in i vår klubb och ger honom ett långsiktigt förtroende, skriver klubben på sin hemsida.

Sacristan gjorde sig själv ett namn i fotbollsvärlden när han tog plats i Johan Cruyffs drömlag i FC Barcelona mellan 1988 och 1995. Som tränare har dock resultaten uteblivet, Han var förvisso assisterande tränare i just Barcelona under Frank Rijkaards tid men efter det har det gått neråt.

Utslagna med Barca B

Spanjoren tog över Celta Vigo, året då de spelade i den spanska andradivisionen, men misslyckades med att åstadkomma något märkbart. Tränaren hade därefter några relativt lyckade säsonger med Barca B men ifjol åkte han och Barcelonas reserver ut ur la Segunda division i Spanien. Inledningen på den här säsongen har inte heller varit rolig då laget placerar sig 15:e plats av 20 i Spaniens tredje högsta division.

Eusebio Sacrastians kontrakt sträcker sig, enligt Real Sociedad, i ett och ett halvt år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply