Uppgifter: Ivan Rakitic till Manchester City?

Uppgifter: Ivan Rakitic till Manchester City?

Kroaten har fått allt mindre speltid

Ivan Rakitics framtid i FC Barcelona ser allt mörkare ut, efter att den kroatiske mittfältaren lämnats utanför truppen och fått allt mindre speltid, vilket öppnar för Pep Guardiola att återvända till sin gamla klubb för att försöka värva Rakitics till Manchester City.

FC Barcelonas mittfältare Ivan Rakitic håller långsamt på att bli mindre och mindre av en prioritet i de spanska giganternas trupp. Mittfältaren, som sedan sin ankomst till klubben 2014, då han värvades in från Sevilla, har varit en viktig spelare i laget och han har fått spela mycket. Men under den pågående säsongen har speltiden minskat allt mer, och efter att ha suttit på bänken fyra matcher redan, varav två var de två senaste omgångarna av La Liga, blev han lämnad utanför truppen då Barcelona reste till Villareal.

Detta har väckt spekulationer om att Rakitic kan komma att lämna klubben, med bland annat Premier League-rivalerna Manchester City och Manchester United intresserade av mittfältaren. ESPN rapporterar dock om att det är City, med före detta Barcelona-tränaren Pep Guardiola i spetsen, som intresserar sig mest för Rakitic. Guardiola uppges vara intresserad av en ersättare för nye sommarvärvningen Ilkay Gündogan, som är borta med en långtidsskada, och ser Rakitic som en bra ersättare. City sägs vara beredda att betala 42 miljoner pund för kroatens signatur.

Barcelona hävdar dock att beslutet att lämna Rakitic utanför truppen inte på något sätt indikerar att kroaten är på väg att lämna klubben, detta skriver Goal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply