I Messis frånvaro: ”Omöjligt att utse en vinnare”

bet365

Men han hyllar Suárez och Neymar

Lionel Messi saknas inför lördagens el Cláisco. Då menar Andres Iniesta att matchen är omöjlig att tippa på förhand.

Som bekant kommer FC Barcelonas största stjärna, Lionel Messi, inte att finnas med på planen i det kommande el Clásico-mötet. Argentinarens skada ser till att ”la pulga” till och med får sitta på läktaren.

”Oförutsägbart”

Enligt Andres Iniesta innebär Lionel Messis skada att mötet mellan Real Madrid och FC Barcelona kommer bli ännu mer oförutsägbart.

– Att spela på Bernabeu-stadion i Madrid är aldrig en enkel match, men med en Lionel Messi på planen kan ju alltid vad som helst hända, säger Barca-mittfältaren.

Men spanjoren medger då att han och laget andas en positiv luft just nu, mycket tack vare två andra anfallare.

Lionel Messi är en spelare för sig, men både Suárez och Neymar ha visat att de är två spelare av absoluta världsklass.

Två formstarka lag

Både Real Madrid och FC Barcelona kommer till matchen med en stark formkurva, även om Real Madrid föll i det senaste bortamötet med Sevilla med 3-2. Innan det hade huvudstadslaget ett imponerande hemmafacit och vann även på hemmaplan i Champions League när Zlatan Ibrahimovic Paris SaintGermain besegrades med 1-0.

Barcelona har vunnit de åtta senaste matcherna i Champions League och La Liga, däremot spelade de snöpligt 0-0 borta mot Villanovense från den spanska tredjedivisionen i den första omgången av Copa del Rey. Dock var inga större profiler, förutom Matheiu, med på planen vid det avgjorda resultatet för Barca.

Inför el Cláisco leder Barcelona ligan med tre poäng, något som får de flesta att tro katalanerna kommer nöja sig med en poäng för att hålla Real Madrid på ett behagligt avstånd bakom sig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply