bet365

Barcelona-målvakten Jordi Masip mot nytt kontrakt

Barca-keepern vill skriva nytt kontrakt med storklubben

Barcelona har ingen målvaktsbrist direkt, och konkurrensen är tuff. Men det hindrar inte Jordi Masip att vilja förlänga med klubben trots att han bara gjort en a-lagsmatch under de nästan tre säsonger han tillhört klubbens a-lag.

Marc-Andre Ter Stegen är utan tvekan förstamålvakten i FC Barcelona efter att Claudio Bravo lämnat Barcelona för att skriva på för Manchester City, med Pep Guardiola vid rodret. Den talangfulle Jasper Cillessen finns också i Barcas trupp, men holländaren har det svårt att en ordinarie plats i Luis Enriques startelva.

En som har det ännu tuffare är Jordi Masip. Målvakten är född i Katalonien och uppvuxen i Barcelonas ungdomsverksamhet på La Masia, men trots det har han aldrig lyckats etablera sig i klubbens a-lag.

Vill ändå förlänga

Han gjorde 79 matcher för klubbens b-lag mellan 2008-2014, och var dessutom utlånad till Vilaguïga som under den säsongen Masip fanns i laget spelade i division 3, men nu spelar i division 5.

2014 skrev målvakten sitt första a-lagskontrakt med FC Barcelonas a-lag, men det har inte gått som han hoppats på. Keepern, som har Barcelona-DNA, har bara spelat en enda match för Barcas a-lag på de nästan tre säsongerna han tillhört klubbens förstalag.

Nu verkar han dock förlänga. Marca rapporterat att målvakten fått chansen att gå till andra klubbar, men att det nu ser ut att gå mot minst ett år till med Barcelona. Om han gör tillräckligt många matcher för klubben finns det även chans att han kan förlänga med ett år till efter den gångna säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply