Officiellt: Manchester City värvar in Claudio Bravo

Officiellt: Manchester City värvar in Claudio Bravo

Affären är tillslut klar

Ivriga ryktesgångar har gått kring Manchester City och deras potentiella värvning av Barcelonamålvakten Claudio Bravo, och efter att Barca idag gjort officiellt att de värvat in Jasper Cillessen kommer nu City med det officiella meddelandet att affären för Claudio Bravo är klar.

Claudio Bravo har under en tid kopplats med en flytt till Manchester City, Nye tränaren Pep Guardiola är inte intresserad av Joe Harts tjänster i mål och har sökt en ny målvakt, som han tycker sig ha funnit i Barcelonas Claudio Bravo. Efter att Barcelona idag låtit göra det officiellt att man värvat in Jasper Cillessen från Ajax Amsterdam så släpper City nu nyheten på sin hemsida att de har värvat Claudio Bravo.

Den 33årige målvakten började sin karriär i Colo-Colo i hemlandet Chile och har representerat Chile i 106 matcher, och även varit kapten. Landet vann nyligen Copa America då de slog Argentina på straffar och han är den förste chilenaren att tjäna ihop till 100 matcher för landslaget. Bravo röstades fram till Copa Americas bäste målvakt 2015 såväl som 2016.

2014 kom målvakten till Barcelona och har hunnit med att vinna åtta stycken olika titlar under de två år han har tillbringat i klubben. Det blev 75 matcher sammanlagt och han blev även uttagen i säsongens La Ligalag 2014/2015.

– Jag är väldigt stolt över att komma till Manchester City. Jag vet att klubben bygger någonting speciellt och jag hoppas att jag kan vara en del av många framgångar under de kommande åren. Jag har följt Citys utveckling under de senaste åren och känner självklart några av mina nya lagkamrater från Copa America. Det är inte lätt att lämna en klubb som Barcelona där jag hade två fantastiska år, men möjligheten att jobba med Pep Guardiola var för bra för att tacka nej till, sade Bravo till Citys officiella hemsida.

– Claudio är en fantastisk målvakt och en excellent tillkomst till vårat lag, sade tränare Guardiola själ om värvningen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply