Rossi dominerade på nytt mot Sampdoria

Fiorentina ligger som bekant på platsen bakom topptrion Juventus, Napoli och Roma i Serie A. Under sena söndagskvällen väntade ett hemmamöte mot Sampdoria som man bara skulle vinna. En vinst skulle det även bli när Giuseppe Rossi gjorde två snabba mål som räckte till en seger med 2-1.

La Viola fick straff efter tio minuter när Gaetano Berardi gick för hårt in på Alberto Aquilani. Fram klev Giuseppe Rossi och rullade retfullt in straffen bakom Junior Da Costa i Sampdoria-kassen. Bara fem minuter senare stod samme man för ett majestätiskt mål. Han plockade upp bollen utanför straffområdet för att sedan curla in den i krysset. Det var ett mål som påminde om Alessandro Del Pieros glansdagar.

Sampdoria fick en reducering med en dryg kvart kvar av matchen via Manolo Gabbiadini, men det skulle inte räcka för att bräcka hemmalaget som därmed fortsätter att gå starkt i toppen av Serie A.