Porto vidare efter grym vändning mot Frankfurt

De makalösa tyska fansen var till antalet 7500 när Frankfurt hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Porto i första mötet i sextondelsfinalen av Europa League. På hemmaplan började det identiskt, 2-0 till hemmalaget. Även nu kom bortalaget igen till 2-2. Matchen vaggade sedan åt Frankfurts håll igen, men ännu en vändning till 3-3 gjorde så att Porto gick vidare på grund av bortamålsregeln.

Det fantastiska trycket i Frankfurt bäddade för en ny kanonmatch mellan Frankfurt och Porto. Det började bra när Stefan Aigner, på Alexander Meiers passning, gjorde 1-0 åtta minuter innan halvtid åt hemmalaget. Andra halvlek small det snabbt för Frankfurt. Nu var det Meiers tur att sätta dit bollen efter en fin assist från schweizaren Tranquillo Barnetta.

Gamla supertalangen Ricardo Quaresma slog ett inlägg som hett eftertraktade Eliaquim Mangala kunde nicka in och det gav Porto vittring. Samme man, Mangala, skulle få nicka in ännu ett mål när Fernando slog ett nytt inlägg som fransosen var sist på. Nu var det förlängningsläge i Frankfurt, men det var 19 minuter kvar att spela.

Meier såg ut att bli dagens hjälte när han gjorde sitt andra mål och tredje poäng för dagen när förre årets succéspelare satte dit 3-2 men 14 minuter kvar att spela.

Det fanns dock en tvist kvar i matchen att hända. Inhoppande Nabil Ghilas såg hungrig ut i sitt inhopp och det skulle betala av sig. Han kunde på egen hand sätta dit 3-3 vilket innebar avancemang för Porto på grund av bortamålsregeln efter 5-5 totalt.

Frankfurt lyckades inte forcera in ett nytt mål och därför kunde den högdramatiska matchen sluta i Portos favör som därmed är vidare till åttondelsfinalen i Europa League.