Viktoria Plzeň chockade Shakhtar Donetsk

Det första mötet i Plzeň slutade 1-1, vilket betydde att matchen var vidöppen på förhand.

Matchens målkonto öppnades i matchminut 29. Bortalagets Daniel Kolář kunde sätta ledningsmålet efter en tilltrasslad situation. Tjeckens avslut styrdes turligt in via en Donetsk-back.

Fyra minuter senare var tjeckerna återigen framme. Mittfältaren Milan Petržela tryckte in 2-0 efter ännu än styrning via en hemmaspelare. Denna gång fick lagkaptenen Darijo Srna agera syndabock.

Hemmalagets riktig heta reduceringschans kom med åtta minuter kvar av matchen. Mittfältaren Taras Stepanenko var en ribbträff från att ge hemmasupportrarna hopp i kampen om fortsatt Europa-spel.

Istället kom reduceringsmålet sex minuter senare då brassen Luiz Adriano enkelt kunde stöta in 1-2-målet efter ett inspel från vänster, men anfallarens mål hjälpte inte.

Tjeckerna kunde hålla undan och ta sig vidare till åttondelsfinal efter sammanlagt 3-2.