Orlov sänkte BP

Gefle är inte kända för att vara Allsvenskans mest skönspelande lag, utan snarare för den tråkiga men effektiva fotbollen. Det fick Brommapojkarna känna på under lördags eftermiddagen.

I eftermiddagens bottenmöte mot BP började dock Olssons mannar bra med att trycka in 1-0 i den trettonde minuten genom Jakob Orlov. Det var svenskens sjätte mål för säsongen.

Brommapojkarna tog därefter över spelet och skapade en rad med chanser. Hemmamålvakten Mattias Hugosson som för övrigt nyligen meddelat att det här är hans sista säsong gjorde en bra match och agerade som en vägg i målet. Den första halvleken slutade 1-0.

Gefle höjde sig något i den andra halvleken och höll under långa stunder bollen inom laget. Det gjorde det svårt för BP att etablera ett anfallsspel. Gefles defensiv knäckte tillslut BP som inte riktigt orkade mot slutet.

Gefle vinner matchen och tar med sig tre hyperviktiga poäng.