Orlov ordnade en poäng mot Göteborg

I mötet mellan Gefle IF och IFK Göteborg på Strömvallen var bortalaget stora favoriter till att vinna matchen. Pelle Olssons mannar skulle dock visa sig vara en svår uppgift, då de tappert kämpade till sig en poäng mot den allsvenska serietvåan.

Gefle var piggast från start på ett kyligt Strömvallen. Mittfältsnavet Alexander Faltsetas var en av många spelare som sökte lägen i offensiven och ställde till stor oreda i det annars så stabila IFK-försvaret. Det var dock IFK Göteborg och unge David Moberg-Karlsson som skulle få nätet att rassla först i matchen. ”DMK”  slet sig loss och petade in 0-1 till Göteborg i den 31:e minuten. Den första halvleken slutade 0-1.

Den andra halvleken var från start en jämn sådan. Göteborg ville punktera matchen, medan Gefle ville få in en kvittering. Hemmalagets vilja var under den här kvällen större och ledde till ett likaresultat när Jakob Orlov skickade in den förlösande kvitteringen i den 74:e minuten. Mycket mer än så hände inte och matchen slutade 1-1.